MAKIS
Electronica , ΑΘΗΝΑ
0 plays

1554 επισκέψεις


Μέλος από : 4/12/2003
Τώρα :

Blog


Δεν υπάρχουν posts!Photos


Makis 2
Makis 2
Makis
Makis
Makis Banner
Makis Banner


CopyrightsWorld.com

Status: είναι φανατικός MusicwaverΣύντομο Βιογραφικό:
Γεννημένος στην Αυστραλία από Έλληνες γονείς μετανάστες είχα υποχρεωθεί να γυρίσω στην Ελλάδα για να πάρω την ελληνική ανατροφή. Όντας ποτέ ευχαριστημένος από το περιβάλλον μου, πάντα έψαχνα για τρόπους να δραπετεύω από την πραγματικότητά μου, χωρίς ποτέ να υποχωρώ σε συμβιβασμούς. Έτσι σε κάποια φάση συνάντησα την σκηνή ηλεκτρονικής μουσικής, ένας νέος κόσμος για μένα φτιαγμένος από ήχο. Αν και άρχισα να δημιουργώ την δική μου μουσική όταν ήμουν ήδη αρκετά μεγάλος, ήμουν 18, τώρα στην ηλικία των 25, νιώθω αρκετά ώριμος για να δείξω στον κόσμο την δουλειά μου και ας αποφασίσουν αυτοί αν αξίζει. Τώρα σπουδάζω Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παράλληλα δουλεύω επαγγελματικά πάνω στο web design. Τελευταία έχω αρχίσει να πειραματίζομαι στην δημιουργία του δικού μου software.

Λίγα λόγια για μένα:
Απόλυτα η φαντασία με εμπνέει για τα τραγούδια μου αν και όχι όλα τα συναισθήματα που εκφράζονται είναι φανταστικά... Αγαπώ τα ζώα, βλέπω συνέχεια κινούμενα σχέδια και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε ένα ζούμε όλοι μαζί αρμονικά αν πραγματικά αυτό θέλαμε. Έχω συχνά μελαγχολικές τάσεις που περιστασιακά εμφανίζεται μέσα από τα τραγούδια μου. Αλλά κυρίως κάνω μουσική για την προσωπική μου ευχαρίστηση. Αυτό που με ενέπνευσε να ασχοληθώ με την παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής ήταν το ιδιαίτερο χάρισμά της να μπορεί να μετατρέπει κάθε ήχο σε μουσική.

Λίγα ακόμη λόγια για μένα:
Γεννημένος στην Αυσταλία και μεγαλωμένος στην περιφέρια της Θεσσαλονίκης, ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένος απο το περιβάλλον της μικροαστικής κοινωνίας. Αρνούμουν να συμβιβαστώ και πάντα έβρισκα τρόπους να ξεφεύγω απτα "πρέπει" των μικρόμυαλων. Ένας απο αυτούς ήταν και η ηλεκτρονική μουσική. Αν και την γνώρισα αρκετά μεγάλος, μετά τα 18, μου πρόσφερε πολλά χρήσιμα πράγματα: μου δόμησε την σκέψη όπως καμία άλλη ασχολία μου και κυρίως μου ανέπτυξε την φαντασία, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα. Αργότερα βρήκα και άλλους ανθρώπους του χώρου που σκεφτόταν σαν και μένα και αυτό με χαροποίησε ιδιαίτερα. Ισως και να μην είχα άλλη επιλογή απτο να ασχοληθώ με την ηλεκτρονική μουσική. Ήθελα να εκφραστώ αλλά όχι με λόγια. Ακόμη πιστεύω ότι η μουσική απο μόνη της είναι αρκετή για να περάσει τα συναισθήματα που θέλεις, τα λόγια υπάρχουν για τους πολύ χαζούς που δεν καταλαβαίνουν τί θέλει να πεί η μουσική! (πλάκα κάνω). Τέλως πάντων η μουσική μου είναι πειραματική αν και δεν νομίζω πια ότι είναι τόσο περίεργη όσο ήταν όταν άρχισα. Οι καιροί αλλάζουν...

Σχετικά με την μουσική:
Στην αρχή μουσική μου ήταν πειραματική. Εγώ ο ίδιος ένιωθα πως δεν θέλω να μπω σε προκατασκευασμένα καλούπια μουσικής. Ήθελα να πειραματιστώ με καινούριους ήχους και σε καινούρια μοτίβα. Άλλωστε σαν αρχική ιδέα όταν άρχισα να κάνω μουσική ήταν η μελέτη της μαγείας που συντελείται όταν ο ήχος μεταμορφώνεται σε μουσική, οπότε μπορώ να πω πως ήμουν ένας μελετητής, ένας επιστήμονας με αντικείμενο τον ήχο.

Μέσα στα τραδούδια του CD ακούγονται πυροβολισμοί, σειρήνες, κραυγές, χτυπήματα όλων των ειδών, και όλα δένουν σε μια μουσική.

Τα πρώτα τραγούδια ήταν απλώς ένα παιχνίδι με τους ήχους. Μάρεζε πώς ο ήχος μεταμορφωνόταν σε μούσική. Αν και η αλήθεια είναι οτι περισσότερη σημασία έδινα στον ρυθμό παρά στην μελωδία. Όμως σκοπός μου ήταν να κάνω όσο ποιό δυνατά, ωμά τραγούδια γινόταν οπότε έτσι μάρεζε να τα κάνω. Εκνευριστικά και απόλυτα όπως ήμουν και εγώ ο ίδιος. Αργότερα συμφιλιώθηκα με την μελωδία και τις κλασικές μεθόδούς σύνθεσης (πιάνο-drums-κιθάρα) και προσπάθησα να τα παντρέψω σε μία δημιουργία.

Ο τρόπος που φτιάχνω τα τραγούδια μου πηγάζει απο αυτό που εγώ θα ήθελα να ακούσω σε ένα τραγούδι ηλεκτρονικής μουσικής. Εγώ είμαι ο πρώτος ακροατής των τραγουδιών μου. Δεν πιστεύω ότι η μουσική μου ταιριάζει με την γύρω πραγματικότητα, μάλλον είναι μια φυγή απο αυτήν. Η ακρόασή της ίσως προκαλεί πονοκέφαλο επειδή άκριβώς έρχεται σε σύγκρουση με την παρούσα πραγματικότητα και όχι λόγω της έντασής της. Ένας άλλος κόσμος φτιαγμένος απο ήχους.

Διεύθυνση:
Μάκης Τσιλιμίγκρας
Μιλτιάδου 8, Τ.Κ.18900
Σαλαμίνα – Αττική


E-mail: makis@kdiweb.net
Τηλ. 210 4651719
6972171594


URL: http://makis.info
http://makis.iuma.com

Top followers


Musicwave Help Center
Musicwave Help Center
Σχόλια

Θεοδώρα Μονεμβασίτη
...Καλώς ήρθες.