ΛΥΚΟΣ (Σκηνές απο το Θέατρο των Βλάχων))
Alternative / Παραδοσιακή , ΚΑΣΤΟΡΙΑ
3872 plays

30005 επισκέψεις


Μέλος από : 13/8/2008
Τώρα :

Blog


.::.  Πώς είδα την συνάντηση του Μαραθώνα.
.::.  Στίχοι και ακόρντα τουPhotos


Δεν βλάπτει
Δεν βλάπτει "παθητικά".. Βλάπτει "μαζικά παθητικά" αρα είναι εκτός νόμου.
Γιορτές της Γής.. (4 μέρες προσευχή και ξύδι!)
Γιορτές της Γής.. (4 μέρες προσευχή και ξύδι!)


CopyrightsWorld.com

Status: .-
 ================================================

ΑΚΟΥ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ --------------------------------------- Ένα τραγουδάκι για τα σύγχρονα Δκεμβριανά αφιερωμένο στον Αλέξη Γ. Οι μνήμες παραμένουν ζωντανές όταν ανασύρονται. Δεν ξέρω τι έγινε εκείνο το Δεκέμβρη αλλά το ότι ένα σωρό κινήματα "πάτησαν" στο θάνατο ενός παιδιού για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους κάτι μας λέει.. Μας λέει ότι τότε ήταν η αρχή μιας ψυχολογικής πίεσης της κοινωνίας. Μιας απώλειας ατομικών και κοινωνικών διακαιωμάτων που είχαμε ανάγκη να διεκδικήσουμε,μιας "αόρατης" υποβόσκουσας οργής. Ο Αλέξης για μένα συμβολίζει την ελπίδα ενός δικαιότερου,ενός καλύτερου κόσμου. Ο θάνατός του ήταν η αρχή ενός θεσμού διεκδικήσεων για μια νεολαία που έψαχνε το άλλοθι της δικιάς της επανάστασης. Η μνήμη του είναι το σύμβολο μιας συνεχούς πάλης για την δικαίωση αυτών των διεκδικήσεων που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα ανθρώπινα δικαιώματα.. Η ανάσα του θα καίει για πολύ καιρό τους Δεκέμβρηδες της Ελλάδας.. (Ελπίζω κάποτε να καταφέρω να κανω καλύτερο το τραγουδάκι,όταν αποκτήσω λίγη εμπειρία στην μουσική σύνθεση) --------------------------------------- --- - Διάσημες λέξεις.. Ξεκίνησε απο ένα Site με Fun του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και διοχετεύτηκε σαν άτυπος διαγωνισμός στο διαδύκτιο.. Ο Οδυσσές Ιωάννου και ο Βασίλης Παπακων/νου επιλέγουν τραγούδια συνθετών της διπλανής πόρτας,δίνοντάς τους την ελπίδα ή την ψευδαίσθηση μιας ιδιότυπης συμμετοχής που ελπίζω να έχει ειλικρινές προθέσεις και να μην είναι ακόμα ένα διαφημιστικό τρίκ για περισσότερες δισκογραφικές πωλήσεις.. Έστειλα κι εγώ μια μελοποίηση εκεί,αλλά λίγο διαφορετική.. Λίγο πιο ελεύθερη όπως αρμόζει σε κάθε ατίθασο εραστή της τέχνης. Για όσους ενδιαφέρονται να φορτώσουν την λίστα δημιουργίες η σελίδα είναι εδώ: http://vasilisp.com//index.php?option=com_content&view=article&id=452:grapste-eseis-tin-mousiki-ston-neo-disko-tou-vasili&catid=29:vasilis- Μαζί με το τραγουδάκι που έστειλα μελοποιημένο,σε ένθετο υπάρχει σαν επίλογος το παρακάτω, ενώ οι 3 τελευταίες στροφές του τραγουδιού είναι δική μου προσθήκη.. Εμεσσα προσπαθώ να ασκήσω κριτική (μιας και δίνεται η ευκαιρία) στην ποιότητα των στίχων που συνεχώς πεύτει:

--- [Και για επίλογο λίγο κράξιμο! Καλή φάση το να ανακλύπτετε καινούριους συνθέτες και στιχουργούς,γιατί μάλλον δημιουργούν πολύ πιο αυθεντικά και ουσιώδη πράγματα.. Εχω καιρό να ακούσω κάτι πρωτότυπο στην Ελληνική μουσική.. Πόσο μάλλον να αποφασίσω να σκάσω και φράγγα για να αγοράσω δίσκο.Αλλά η ελλειψη πρωτοτυπίας έχω την αίσθηση οτι πηγάζει απο ταν κλισαρισμένο σχεδόν τρόπο γραφή ςτων στίχων και τις απαράλαχτες μουσικές φόρμες.. Οχι δεν θα ακούσετε επο εμένα κάτι προτότυπο γιατί ούτε μουσικός αισθάνομαι,ούτε στιχουργός,ούτε τραγουδισστής.. Μπορώ και αισθάνομαι όμως το ωραίο και η τέχνη πάνω απ όλα είναι ένα μέσο να μπορείς να δώσεις άποψη και συναίσθημα σε αυτά που θές να πείς.. Πέρα απο το συγκεκριμένο στιχουργημα που αποφάσισα να σας στείλω μελοποιημένο (λέμε τώρα!) και νομίζω οτι συγκαλυμένα κάτι προσπαθεί να πεί,όλα τα άλλα που διάβασα μου φαίνονται πολύ light γαι την εποχή. Πολύ light και η ευθύνη που αναλαμβάνει ο δημιουργός απέναντι σε μια κοινωνία που αποζητά έμνευση για αγώνες.. Αυτά. Και η ιδέες δεν είναι σωστό να πουλιούνται και να αγοράζονται, πατεντάροντάς τες κάτω απο την «νομιμότητα» των πνευματικών δικαιωμάτων. Οι ιδέες δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και αυτοί που αποφάσισαν να ιδιοποιηθούν τις λέξεις και τις νότες είναι φασίστες που περιορίζουν την έκφραση.. Η μουσική και η ποιήση πάντα θα αντιγράφονται και θα μοιράζονται γιατί είναι ιδέες και συναισθήματα πρώτα απ’όλα.. Και φυσικά δεν θα μπώ κάν στον κόπο να ασχοληθώ με όλα αυτά που αναγράφει το site της Heaven η οπόια χρόνια τώρα κερδοσκοπεί πάνω στην διακίνηση της ιδέας.. -

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΗΣ Π.Ο. ΚΑΛΛΙΣΤΩ www.callisto.gr -----------------------------------------------------------
ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ Σε στίχους Οδυσσέα Ιωάννου (εκτός των 3 τελευταίων στροφών) Σε κάθε βήμα μια φωνή να λέει , " τί κάνεις ; " Σε κάθε λέξη να ακούς ένα , " τί λες ; " Σ'ό,τι παράξενο απαντούν , " θα με τρελάνεις ; " Κι ό,τι ζητήσεις , θα σου δώσουν μόνο ευχές ~*~*~*~ Πας να μιλήσεις και σου λένε , " εσύ δεν ξέρεις " Κάνεις να φύγεις , " άσε , θα σου πω εγώ " " Με τα μυαλά που κουβαλάς , θα υποφέρεις " " Ο κόσμος άλλαξε , μην μένεις στον παλιό ~*~*~*~ Αν είχα κάνει ό,τι μου λέγανε αυτοί αν είχα ζήσει την δική τους την ζωή Δεν θα μπορούσε ένα σου χάδι να με λιώσει (R) ούτε ένα βλέμμα σου απ'όλα να με σώσει ~*~*~*~ ~*~*~*~ ~*~*~*~ ~*~*~*~ Φιλοσοφούνε για της εποχής το χάλι Κι είναι οι μόνοι που θα πιούνε στην υγειά τους Έχουνε φάει την ζωή με το κουτάλι Μα έναν άνθρωπο δεν κράτησαν κοντά τους ~*~*~*~ Ομως θα πω και μια δική μου αλήθεια έκφρασης μέσο η τέχνη και σκοπός, μόνος ορίζεις το που φτάνει η ελευθερία κι ο εαυτός σου ο πιο μεγάλος σου εχθρός ~*~*~*~ Αν είχα δύναμη να πώ οχι στο κέρδος αν είχα αίσθηση του δίκιου στη ζωή τα τραγούδια μου θα γίνονταν σημαίες και δεν θα γραφα στιχάκια της στιγμής (R) ~*~*~*~ Αν είχα κάνει οτι μου λέγατε εσεις αν είχα ζήσει την δικιά σας τη ζωή δεν θα ένιωθα πια εραστής της τέχνης ούτε θα έστελνα το τραγούδι αυτό.. (R) Αν είχα κάνει οτι μου λέγατε εσείς! ~*~*~*~ ~*~*~*~ ~*~*~*~ © Copyright: Οδ.Ιωάννου


Top followers


kleisto parathyro

kleisto parathyro
Νικόλας Δότσιος

Νικόλας Δότσιος
ψιτ-ψιτ

ψιτ-ψιτ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΕΛΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΕΛΑΣ
ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ
ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ
boutzis gregor
boutzis gregor
LILA KIRA

LILA KIRA
TO ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
TO ΟΥΡΛΙΑΧΤΟ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ
Κωνσταντος ο (Α)μελωδος
Κωνσταντος ο (Α)μελωδος
Δημήτρης Αβυδηνός
Δημήτρης Αβυδηνός
Αβυδηνός Δημήτρης
Αβυδηνός Δημήτρης
H ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ ΤΗΣ BARBIE

H ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ ΤΗΣ BARBIE
Αεί έφηβος

Αεί έφηβος
Αναστασία Β.
Αναστασία Β.
Αναστασία
Αναστασία
tritotasto

tritotasto
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Alchoholic Rhythm Band
Alchoholic Rhythm Band
Ypersibirikos

Ypersibirikos
CharrysCristou
CharrysCristou
Musicwave Help Center
Musicwave Help Center
Μαύρη Μαγιονέζα

Μαύρη Μαγιονέζα
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ
ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΔΕΞΙΑ
ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΔΕΞΙΑ
Σχόλια

Νικόλας Δότσιος
Ακούω εκείνο το παιδί 

Και θυμάμαι πως κάποτε σε στεναχώρησα , σου ζητώ συγνώμη .

Υπέροχος στίχος Υπέροχη μουσική 


φιλιά σου στέλνω πολλά 

ο Ιούδας σου 


Νικόλας Δότσιος
δεν έχει νόημα ρε φίλε αυτό που μου ζητάς ....έτσι κι αλλιώς κανένας δεν με διαβάζει .... 
Βάλτο όμως εσύ που μπορείς να το ανεβάσεις σαν τραγούδι ,ή δεν το έχεις .....αν δεν το έχεις να στο στείλω ...εσύ το έγραψες δεν θυμάσαι ?


Νικόλας Δότσιος
Ημαρτον ήμαρτον ήμαρτον .....τώρα το ακούω το ακούω το "πρώτο βήμα" 
Πολύ Πολύ ωραίο !!
Θανασάκη ....είσαι Λύκος ....πολύ σε γούσταρα στο τραγούδι του Οδυσσέα ... 
δεν ξέρω αν είμαι εκτός τόπου και χρόνου ...ελπίζω να είμαι εντός ....αν είναι έτσι ...
αντε ...και καλή τύχη μάγκες 

****φιλιά πολλά ..στα κρυφά ..
και καλή λευτεριά ...ENOLA STR8 ::
geia sas geia sas ! tha erthoume kateytheian apo live se kithno gia na prolavoume tis 2 teleytaies meres...tha ta poume apo konta ! xairetismous apo athina !


ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ
για μενα φιλε μου η αγανακτηση παραμενει απλα ενα σουβλατζιδικο στον κορυδαλλο,απο τα παλαιοτερα οπου οι ορδες αγανακτισμενων πεινασμενων έδωσαν το ονομα στο μαγαζι...κατα τ άλλα ωραιες και οι νοτες καλες και οι συγκεντρώσεις άλλα την ουσία της σάλτσας του σουβλατζιδικου δεν την εχουν...φιλια!


Νικόλας Δότσιος
Ο θεός να σε συγχωρέσει ,χαχα .
Η Τατάρνα που λες φιλαράκι (και γω εσχάτως την γνώρισα) είναι μια περιοχή στην άγονη ορεινή Ευρυτανία . Εκεί που λες υπάρχει μια μεγάλη στεριανή καταβόθρα όπου στα χρόνια της πρώτης Γερμανικής κατοχής 40-45 έριχναν οι ναζί τους ανυπόταχτους Ευρυτάνες . Εκεί υπάρχεισήμερα ένα μικρό μοναστηράκι με έναν καλόγερο . Ο τόπος αποπνέει γενικά κάτι το μεταφυσικό όταν τον επισκευτείς και ακούσεις τις ιστορίες του καλόγερου. 

Αυτά περί Τατάρνας . Το άλλο... της "νταρντάνας" είναι ένας μύθος για μένα πλέον είναι μακρινό παρελθόν και ποθούμενο μέλλον .

Φιλαράκι μου να είσαι καλά και να με υπομένεις ..είσαι απ' τους ελάχιστους πλέον αναγνώστες μου 
φιλιά Νικόλας


Νικόλας Δότσιος
Αμέ !!!!  έχω ΤΕΖΑ


kleisto parathyro
Λύκε, εδώ έχω καιρό να φανώ και δε μιλάς και καθόλου! 
Θέλω να σε βρίσω όταν ακούω τη φλογέρα μα δε τα καταφέρνω, γιατί κάθε φορά που την ακούω κλαίω.

ο Δότσιος είναι κάθαρμα έτσι κι αλλιώς οπότε τον αγαπάω. 

όσο για τον Ν.Πορτοκάλογλου, εγώ έχω μείνει στ' ότι απ' το '98 αν θυμάμαι καλά τραγούδησε αυτό που σήμερα είναι γεγονός!...Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δε χορεύει! Κι αμα ένας λαός δεν χορεύει...γάμησέ τα!

φιλιά σε όλα τα καθάρματα!


TASSO
Ωραίο το έφτιαξες… 
...για τον μοναδικό Παπάζογλου!


Νικόλας Δότσιος
"Εσύ ήσουν ποιητής" 
Αν μπορούσε να το ακούσει Θα του άρεσε πολύ...
Σιωπή το σχόλιο μου και μελαγχολία 


Νικόλας Δότσιος
Σχετικά με τη "φλογέρα".
 φίλε μου Σάκη δεν ξέρω τι είπαν "οικάποιοι άλλοι" και αν τη βρίσκουν -υπνωτική - ίσως είναι γιατί βρίσκονται εν υπνώσει , άκου λοιπόν και το φιλαράκι σου τον Νικόλα και πίστεψέ το γιατί πλέον κάτι ξέρει και τολμά να το λέει φωναχτά
.. Η μουσίκή και η ερμηνεία στη "φλογέρα " είναι Υπνοτιστική και όχι υπνωτική . Βέβαια σ' αυτό βοηθάει και ο στίχος του Κλειστού που σε καθηλώνει . Ο απαίσιος Παράθυρος γράφει υπέροχα και ο ευγενικός Λύκος ντύνει την ομαρφιά του στίχου με συναίσθημα .
Φιλιά πολλά και στους δυο σας. 


jota
"είμαστε όλοι μετανάστες"πολύ όμορφο τραγούδι!με αγγιξε ο στίχος..μου αρεσει η ερμηνεία..πολύ καλό!!!


Κωνσταντος ο (Α)μελωδος
Καλα η φλογερα τα σπαει!
Το κρυσταλλο το τραγουδας με πολυ εμφαση και δεν μ αρεσει..Δοκιμασε λιγο πιο χαλαρα και χεσ τα ντραμς!


kleisto parathyro
Στρώσε κώλο. Μπορείς! Και μην ακούς τι σου λέει ο Δότσιος. Ζητωο Λύκος και μαλακίες.Γράφε και πέτα, πέτα και γράφε.Μέχρι να φτάσεις στα εγκατα της ψυχής του στίχου. 
Δεν υπάρχει ταλέντο...μόνο πολύ δουλειά ....πολύ δουλειά και ...κλειστά τα μάτια, ή πως αλλιώς? Καύλες!

φιλιά πολλά


Νικόλας Δότσιος
Αδέρφι μου στο είπα ξανά ..ο Πάνος ΤΖαβέλας πέθανε ...Ζήτω ο Λύκος ....ηλεκτρικός και α-λεκτρικός


ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ
Δεν είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας,αλλά αυτές οι στιγμές που έρχονται αυθόρμητα και μας γεμίζουν τον κόσμο που κουβαλάμε μέσα μας...

μαλιστα.

ξερεις κατι,τα πουλια για να πετάξουν απλά φτερουγίζουν και τσουπ πετάνε,όσο εμας και να μας μαγευει το πεταγμα τους,αυτα απλά φτερουγιζουν,δεν κανουν και τπτ...ομως για να μαθουν να το κανουν καποτε προσπαθησαν πολύ,ειδαν αλλα πουλια κλπ,κλπ...

εισαι ωραιος ρε!φιλια!


Νικόλας Δότσιος
"Γαμάτο" 
¨Οπως οι καύλες φίλε μου ...η τελευταία καλύτερη απ' την πρώτη .
 έτσι σε γουστάρω ....με γκάζια 
 Να είσαι καλά ρε Σάκη ..ο Νικόλας είναι χαρούμενος .


Νικόλας Δότσιος
Έτσι γουστάρω μάτια μου.. φρούτο ...γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά του νου .
Όσο για τον φίλο σου τον μπογιατζή πέστου να είναι ήσυχος . Ειδικά οι μπογιατζήδες ...κατά τεκμήριο...και εφ' όσον δεν χρησιμοποιούν την σπάτουλα ,δεν είναι νεοβάρβαροι , εν αντιθέσει και έταιρους --τζήδες (παπατζήδες,αεριτζήδες,σοβατζίδες,Παπανδρεϊτζήδες, Καραμαλητζήδες , παστουρματζήδες κλπ κλπ.
Φιλάκια 
....ο μπογιατζής που την..έβαψε 


ΑΧΩΝΕΥΤΟΣ
ναι ξερω εισαι μακρυα...


ImageFra.me


ΝΙΚΜΕΡ
Γεια σου Λυκε μου που ξυπνας τα προβατακια!
Τουλαχιστον δεν χανεις τον χρονο σου περιμενοντας την κοκκινοσκουφιτσα και δεν φορας χοντρα γυαλια..
Ολοι μας εχουμε πολλα κοινα,αλλα οσο θα σφαζομαστε για τα χατηρια των κοματων οι νταβατζηδες θα μας πηδανε αβερτα και χωρις σαλιο..
Καλο το κοματι σου για τα παλληκαρια και χαιρομαι που δεν σε αφησε ασυγκινητο το εν λογω δραμα..
Νασαι παντα καλα Λυκε μου και ευχομαι τα δοντια σου να ειναι παντα γερα και τροχισμενα.