micro
Electronica / Alternative , ΚΑΡΠΕΝΗΣΙWWW.MUSICWAVE.GR/MICRO


1375 reads

14910 επισκέψεις


Μέλος από : 11/3/2008
Websites :
Official website 
Τώρα :

Blog


Δεν υπάρχουν posts!Photos


με μία φίλη
με μία φίλη
me
meVideosSimple Minds - Belfast Child
(1562 προβολές)


REM
(1637 προβολές)


Συζητήσεις


Σχετικά με την εκπομπή Common Room Δισκογραφικές εταιρίες

Status: Lyrics are pieces of soul on paper..Οι υπολογιστές ξεκίνησαν ως μηχανήματα για εξειδικευμένες επιστημονικές
χρήσεις. Δεν ήταν συνδεδεμένοι μεταξύ τους.

Αργότερα οι υπολογιστές απέκτησαν νέα ταυτότητα και μεγαλύτερο εύρος χρηστών, χάρη στον Bill Gates. Υπήρξαν και άλλοι που βοήθησαν, αλλά ο Bill τους μετέτρεψε σε καταναλωτικό προϊόν με moto “a computer on every desk and in every home, running Microsoft software“.

Αργότερα, οι υπολογιστές, απέκτησαν ομοιομορφία και τυποποιήθηκαν στο υλικό και στο λογισμικό τους. Πάλι πίσω απο αυτή την ιστορία, ήταν ο Bill Gates που έκλεισε τις κατάλληλες συμφωνίες με τους κατάλληλους ισχυρούς της εποχής του.

Ακολούθως, οι υπολογιστές έγιναν πολύ φθηνοί και η τυποποίηση μεγαλύτερη. Κομμάτι της τυποποίησης αποτέλεσαν τα Microsoft Windows. Μπορεί να υπήρξαν εναλλακτικές, αλλά στο καταναλωτικό κομμάτι, δεν υπήρξε ποτέ σοβαρός αντίπαλος.

Μετά, οι υπολογιστές συνδέθηκαν μεταξύ τους. Μπορεί να μην είχε καμμία σχέση ο Bill με αυτό, είχε όμως τα μάτια του 14! Άφησε τη «βρώμικη δουλειά» σε άλλους. Όπως έκανε πάντα…

Μετά ήρθε το internet. Για να «μπούν» στο internet οι πελάτες του Bill Gates, χρησιμοποίησαν τον Internet Explorer. Υπήρχαν και πολλοί άλλοι, αλλά το μεγάλο ποσοστό χρησιμοποιούσε «αυτόν που είχε μέσα στο κουτί». Δεν ήξερε, δεν ρώταγε. Ο Netscape όπως μάθαμε αργότερα, κατέληξε να είναι «ο εναλλακτικός browser». Σήμερα ουσιαστικά δεν υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει ο Firefox, αλλά είπαμε «χρησιμοποιούμε ο,τι είναι μέσα στη συσκευασία». Όπως μάθαμε αργότερα, ο Firefox δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον Internet Explorer. Κι ας ήταν κλάσεις ανώτερος… Σε ενα ανάλογο post, 10 χρόνια μετά, υποθέτω πως θα τελείωνα την παράγραφο κάπως έτσι «…σήμερα δεν υπάρχει καν.»

Παράλληλα ζήσαμε διάφορες μικροεπαναστάσεις. Το αξέχαστο Winamp για παράδειγμα. Προσπάθησε και κατάφερε σοβαρά πλήγματα στον ανύπαρκτο απο κάθε άποψη εκείνη την εποχή, Windows Media Player. Αργότερα, μάθαμε πως ο Winamp πάτωσε. Στο μεσοδιάστημα, η Microsoft φρόντισε να βελτιώνει τον Windows Media Player. Δεν ήθελε να κερδίσει άμμεσα. Ήθελε να μάθει απο τα ρίσκα των άλλων. Σήμερα, ο Windows Media Player 11 είναι η βασική εφαρμογή για μουσική και video, σε ενα τεράστιο ποσοστό χρηστών Windows. Σήμερα, δεν έχουμε νέα απο τον Winamp… Ούτε και απο κανέναν άλλο που θα τολμήσει να ανταγωνιστεί τον Windows Media Player. Στο καταναλωτικό κομμάτι πάντα-μη ξεχνιόμαστε.

H Microsoft συνέχισε να αναπτύσει τον Internet Explorer δημιουργώντας (αντιγράφοντας) και δικές της τεχνολογίες Web (Microsoft Java VM, ActiveX, JScript) και πρόσφατα είδαμε δικές της υλοποιήσεις «αντί για Flash“, «αντί για PDF» και πάει λέγοντας. Το δίδαγμα που βγαίνει απο αυτό, είναι πως η Microsoft δεν υιοθετεί τεχνολογίες. Τις αντιγράφει και τους κλειδώνει τον κώδικα (οκ γνωστό). Γιατί όμως τις αντιγράφει; Γιατί μπαίνει σε τέτοιο κόπο;

Γιατί είναι βέβαιο, πως στρατηγικά, αργά ή γρήγορα θα κερδίσει το μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία της. Όσο υπήρχε η Microsoft Java VM κανένας χρήστης δεν έψαχνε να εγκαταστήσει την «original». Το status ήταν το Microsoft Java VM και όχι το Sun Java VM. Το ίδιο συνέβη και με το Office. Έχασε κάποιες μάχες, όπως αυτή του wma έναντι του mp3. Αλλά επιμένει! Γιατ;

Σταδιακά, τα προϊόντα της θα βελτιωθούν και θα γίνουν status (αλήθεια, χρησιμοποιεί κανείς ICQ;). Ίσως δεν γίνουν τα καλύτερα. Απλά «θα παίζουν» και θα είναι ενσωματωμένα! Αυτό είναι το κλειδί της ιστορίας…

Windows Live LogoΓια να μπούμε τώρα και στο κυρίως πιάτο. Η μεγάλη «αμφίροπη» μάχη -που μέχρι πριν ενα χρόνο ήταν χαμένη απο χέρι για την Microsoft- που δίνεται σήμερα, είναι η ενοποίηση του desktop και του web. Η αυριανή τελική μάχη, θα είναι αυτή της ολοκληρωτικής εγκατάλειψης του desktop για χάρη του web. Αντίπαλοι, δεν θα είναι άλλοι απο τις Microsoft - Google. Με το σημαντικό μειονέκτημα της Google, να μην μπορεί να παίζει out-of-the-box, εκτός εαν πετύχει συμφωνίες με κατασκευαστές υπολογιστών. Τόσο μεγάλο μειονέκτημα, που έχει προσδιορίσει απο δεκαετίες τον νικητή.

Το Windows Live ξεκίνησε σαν αστείο. Μια μηχανή αναζήτησης απο εδώ, κάτι Spaces (blogs) απο εκεί, μια προσπάθεια Photo Galleries και Youtube-like εφαρμογής, ενα Live Mail και πάει λέγοντας. Ενας αχταρμάς -συνήθως χαμηλότερης ποιότητας απο τον ανταγωνισμό- απο beta αντιγραφές άλλων ιδεών. Δεν είδαμε τίποτα το φρέσκο! Αλλά για στάσου… Δεν είδαμε και καμμια βιασύνη!

Σήμερα πάλι, είδα το νέο ανταγωνιστικό του “Google Docs κ.α”, Office Live της εταιρίας. Λαχανιασμένη, αποφάσισε -πάλι beta- να δώσει σε επιλεγμένους χρήστες πρόσβαση στην δική της απάντηση στα Google Apps… Α, να μην ξεχάσω και το Live OneCare (antivirus, antispyware, security check, defragmenter κλπ) που προμοτάρει απο κάθε ιστοσελίδα του Live. Όπως και το Live SkyDrive ευθέως ανταγωνιστικό του GDrive (και κλάσεις ανώτερο) για αποθήκευση και διαμοιρασμό αρχείων online.

Για να μη χαθούμε λοιπόν, επιβεβαιώνεται πως η Microsoft ενεργεί έξυπνα. Παίρνει τις δοκιμασμένες ιδέες άλλων online provides και δημιουργεί δικά της project, ενσωματώνοντας τα στο υπερόπλο που λέγεται 89 - 90% Windows Users! Εν ολοίγοις ΜΟΝΟΠΩΛΕΙ σε όσο περισσότερους τομείς μπορεί. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τι έγινε με το Live OneCare και τους κατασκευαστές αντιικών, των οποίων οι λύσεις δεν λειτουργούσαν το ίδιο καλά στα Windows Vista.

Ας πάμε τώρα λίγο πιο δίπλα, στην έξυπνα ελλισσόμενη Apple. Η online πλατφόρμα της εταιρίας τείνει να γίνει το killer app της! Στην επερχόμενη έκδοση του Leopard, είδαμε μια απίστευτα αυτονόητη αλληλεπίδραση desktop - web. Όποιος δεν έχει δεί την παρουσίαση, πρέπει να το κάνει και θα καταλάβει τι εννοώ… Οι πελάτες της εταιρίας -και όχι μόνο- μένουν με το σαγόνι στο πάτωμα όταν καταλαβαίνουν πόσο απλά μπορούν να φτιάξουν ενα photo album, ενα site, να συγχρονίσουν τα email τους, να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους online. Προσέξτε! Χωρίς να ανοίξουν τον browser! Εδώ είναι το μυστικό. Οι χρήστες Mac δεν καλούνται να μάθουν «πως παίζει» αυτή η υπηρεσία. Όπως αποθήκευαν, αποθηκεύουν. Όπως δημιουργούσαν τοπικά photo album, έτσι δημιουργούν και online. Το πιο τρελλό; Πληρώνουν για αυτό! Γιατί; Διότι, απλά λειτουργεί out-of-the-box, χωρίς να χάσουν χρόνο να μάθουν νέα interface, νέες λογικές κλπ. Δεν υπάρχει learning curve.


Top followers


Eleni Kappa
Eleni Kappa
new*deal

new*deal
63 HIGH
63 HIGH
The Place Within
The Place Within
© Constantine π
© Constantine π
sotiris anthopoulos
sotiris anthopoulos
Paint On Silence
Paint On Silence
ΚΕΛΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
ΚΕΛΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ
L.O.S.T.(lack of serious title)
L.O.S.T.(lack of serious title)
Νίκος Παυλίδης (CopyrightsWorld)

Νίκος Παυλίδης (CopyrightsWorld)
*ΑΝΝΑ+

*ΑΝΝΑ+
Edem

Edem
Σχόλια


'Eφη
;)


'Eφη
Oh dear micro, I've got so much to tell you.. But, first of all.. Thank you for your companionship!AMOKLIVE
Ευχαριστουμε για την αποδοχη!


Minor Project
Evxaristoume Micro. pote tha akousoume mousikoula by micro, giati vlepou electronic kai mas arese ;)


Jame Louis
:) :)


NERVISEQUIN
BRAND NEW NERVISEQUIN VIDEO! CHECK IT


Unfair Curse
Καλημερα micro:-)
κατεβασε ελευθερα αν θες,λογω κρισης:-p..
http://www.mediafire.com/?tz26v350qwx8cpulsars&dyingstars
Γεια! Ευχαριστώ για την αποδοχη

λ.


ted MATHIOU
καλησπερα!!
σου ευχομαι,καλη χρονια,δημιουργικη,γεματη υγεια και αισιοδοξια!!
φιλια πολλα!!


Unfair Curse
Kalo dimiourgiko mina Micro...Alexis
http://www.youtube.com/watch?v=PRKMkc_z_xA


ENOLA STR8 ::
S eyxaristouuuume ;)))

einai ena deigmataki apo tin eperxomeni proti kikloforia...anypomonoume k emeis na bgoume gia live...poly poly syntomaaaa...


:)Crow
ORDER NOWorder now at www.lotus.gr

Ο δίσκος περιέχει 17 κομμάτια.

Συμμετέχουν:

LastLine
Λόγος Απειλή
Κριτής
Κίμωνας
Ήρωας
Ραψωδός Φιλόλογος
Opinion

Τη μουσική του δίσκου επιμελήθηκε ο Crow και συνεργάστηκαν:

Eversor
LastLine
Secret
Κριτής
Prophet Of Noise
Ήρωας
Sade

Scratches: Secret

Επιμέλεια του Artwork από 3rd Eye Revolution Graphics

Επικοινωνία: www.myspace.con/kroou


Unfair Curse
Geia sou Micro
kalo omorfo Noemvri na exeis,Alexis


L-X_jay
:)


Μανώλης Πασχαλίδης
..
Γεια σου!Ευχαριστώ για την αποδοχή.
Να είσαι καλά και καλό βράδυ.
m.p


ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ Ν
.
καλησπερα  ευχαριστω πολυ για τιν αποδοχι φιλια σου σου ευχομε τα καλιτερα
NIKOS